KBS- Stora Betsön

I söndags och måndags har vi haft en del att göra. Segel har bytts, alla kölsvin, skåp och lådor är fyllda till brädden och kläder har sorterats och packats i dagarna två, tills slut kändes det som vi flyttat allt hemma till båten…

Vi bestämde oss för att inte göra som vi brukar och att inte stressa när vi skulle iväg, så i natt sov vi i båten och firade med att äta räkor med det som brukar höra till, öl och snaps till kaptenen och rosévin till manskapet…. På morgonen körde Reidar hem bilen till garaget och cyklade till KBS medan jag stuvade det sista och fyllde på vatten. Vi hade en plan, att hinna med öppningen av Nockebybron klockan 10, och det gick hur bra som helst med det. På väg mot bron åt vi frukost för det hade vi inte gett oss tid till.

Eftersom man har ganska gott om tid mellan Nockeby och Liljeholmen tog vi reda på var på vägen man kunde tömma toan, så det gjorde vi vid Dalbo båtklubb. Vi fick ändå puttra på sakta till broöppningen halv tolv….MEN, då såg jag att bron ju var öppen, vad betydde det här nu då? Hade de ändrat öppningstiderna? Reidar ringde upp brovakten som lugnade oss, han hade öppnat för en arbetsbåt…vi kunde vara lugna… Vi kom till Hammarbyslussen samtidigt som arbetsbåten fick klart att köra in, där var också två motorbåtar och två andra segelbåtar, då trodde vi att de skulle slussa arbetsbåten för sig och beredde oss på att få vänta MEN…. Vi fick åka in efter och de anpassade också nästa broöppning så att alla skulle hinna med…

Utanför Saltsjöqvarn hissade vi segel och slörade mot Vaxholm i SW 3-8, den andra halvan av sträckan fram till Vaxholm hade vi bra stadig vind runt 7, efter kastellet tog vi ner och rullade in för att köra genom Stegesundet, vi hade fått renvarning och gick för motor resten av vägen för att hinna fram till dagens slutmål. Vi hann precis ankra och få på kapellen så öppnade sig himlen över oss, och så regnade det och åskade ett par timmar…

Jag gjorde en kycklinggryta till middag och en fruktsallad till kvällsmål, Reidar tog disken och jag satt mig i sittbrunnen för att skriva lite i kvällssolen och lyssna på fågelkvittret, det blev en fin och lugn kväll här i viken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*