Stora Betsön – Skälbottna, Långvik

Med saxade segel gled vi på Saxarfjärden mot Grinda. Där tog vi en annan led än den vanliga utan vid Staveström mot Hummelmora och ut i Husaröleden, men kaptenen ville ta sig en egen väg, så vid Äpplarö smet vi igenom ett sund och styrde mot Lagnö innan vi tog oss ut en bit i leden och så småningom till Långviken vid Själbottna.

 

Det har varit en fin dag på sjön men vi visste att det skulle komma lite regn och precis som igår, prognosen stämde och vi hann precis ankra och få på kapellen så kom regnet. Ingen åska idag och lite svalare i vinden som legat på SW- W 2-8. Det var häftigt att se hur dropparna studsade på vattnet och mysigt att ligga i salongen och höra regnet smattrar på rutan. Och efter några timmars regn får vi en fin kväll här i viken. Prognosen i morgon har inget regn men lite mer vindstyrka…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*