Själbottna – Arholma

Lugn fin solig morgon i vår lilla vik, idag är målet Arholma för midsommarfirande. Vi vet att det är ett populärt ställe,  brukar vara fullt vid bryggan när vi kommer, jag har tex bara varit iland här en gång.

Vi har beräknat att det tar fyra timmar för oss att komma fram i den sydliga vinden och redan halv tio är vi på väg… sommarens rekord för oss…

vi går leden mellan Yxlan och Blidö till Furusundsleden, väl där får vi mer vind i seglen och vi rullar på bra i 6 knop och vinden gick upp som mest 12 i några pustar. Bakom Lidö tog vi ner seglen i enlävik och gick för motor sista biten. Det var tur att vi åkt så fort för när vi kom fram var bryggan fullbelagd av andra båtar redan, men en plats på nocken fick vi vi hjälp av två killar att komma in till, där låg vi fint parkerade bredvid Linjett 35 nr 11 från Uppsala när en liten Bavaria ville tränga sig emellan….Men de la sig så småningom utanpå oss och lite senare på kvällen lyckades en till liten båt tränga in sig bredvid Bavarian, så inatt är det en del fendergnissel…

Våra kompisar Ebba och Anders från Kallhäll är också här och vi åt middag tillsammans på bryggan och kvällen slutade med te och mörk choklad i Mariett och planering inför morgondagens program – sill-lunch, promenad till byn och midsommardansen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*