Färjestaden- Kalmar- Stora Rör

När man är i Färjestaden måste man gå och bada- det gjorde vi också, bara för sakens skull, de 19 graderna i vattnet var inte sköna men det kändes friskt och bra efter snabbdoppet.

I dag kommer bli en fantastiskt dag i Färjestaden, en sån där då man ligger och solar hela dagen och tar ett dopp när man tycker att man börjar bli för varm-

MEN vi ligger inte på stranden och steker oss inte, nej….  Vi åkte till Kalmar, för att få tag på lite delar som Reidar behövde till sitt gamla filter. Vi gick först till Kalmar marina som ligger i hamnen, de hade datorhaveri och svårt att hitta i lagret, men ny filtrerats  hade hon och några packningar men om Reidar kom tillbaka halv tolv skulle hon skjutsa honom till ett ställe där det säkert gick att få tag på kranar och annat som också behövdes till filterbytet..

Under tiden gick jag till Coop för att handla lite förnödenheter och mitt bidrag till meckande, ett paket babyblöjor- vi hade massor av diesel som skull torkas upp i motorrummet och barnblöjor har ju bra uppsugningsförmåga så varför inte testa?

IMG_5532

Jo då det gick så bra så att suga upp den där sörjan, bytet av filtret gick också bra men när allt var klart startade inte motorn. Reidar försökte lufta och pumpa fram diesel och skruvade på skruvar och så, men motorn startade inte…. förrän efter en lång stund, när den startade drog vi båda många lättade suckar och vi lät den gå ett tag för att se om den verkligen fungerade.

När allt var städat och upptorkat tog vi en snabblunch på ett välkänt snabbmatställe i närheten och kastade loss och gick för motor upp till Stora  Rör.

Inte så mycket båtar men många husbilar och en kanske allt för ung hamnvakt med basebollträ smög omkring och ville ha betalt… men vad vet jag- de där husbilsägarna kanske är elaka?

IMG_5536

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*