Färjestaden- Sandvik

idag blev det vågat….

Först blåste det inte så mycket och vågorna var behagligt skvalpiga, vi kryssade från Stora Rör vid halv tio mot Sandvik.

Efter Borgholm ökade både vinden och vågorna och tidvis var det ganska stökigt bland vågorna, dock märkte vi igen vilken skillnads det är på Amerona och vår förra båt. Det var inte alls lika mycket gungbräda över den här färden.

Kom till Sandvik vid två tiden och fick plats på den första bryggan, där vi alltid brukar ligga. En liten Maxi på den ena sidan men en pratsam farbror  i och en stor blå tysk båt som låg på två platser för han låg snett. Efter oss fylldes bryggan snart och ett par timmar efter oss kom vår granne från Stora Rör och trängde in sig- han fick verkligen dra sig in till bryggan men till slut hade han plats med och alla båtar låg rakt.

Vi plockade med oss det vi behövde och satte fyr på grillen, dukade på ett bord i närheten och åt middag i solen, senare gick vi upp till kvarnen för att spela minigolf ( jag måste ju få vinna någon gång) där satt en trubadur och underhöll de få gästerna som var på plats med lite Uggla, Ledin och Gärdestadslåtar- det lät väl så där men var trevligt i alla all…

IMG_5541

 

Vi kom precis tillbaka för att se solen gå ner och gå en bryggtur innan det var dags att krypa till kojs, i morgon blir det kryss igen för ni har väl insett att vinden inte var sydlig mer än den där dan vi åkte från Kristianopel?

Folknöjet kvällstid i Sandvik är att titta på när solen går ner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*