Sandvik – v. Eknö

fredag

Vi var tidigt iväg i dag också, satte segel redan inne i hamnen och sträckte ut mot Oskarhamn vinden vred så till slut hade vi Simpevarp mitt framför oss men…

Vågorna i går var inget mot vågorna idag och efter några timmars gungande i dyningarna beslöt vi oss för att åka in i leden som går förbi Figeholm. Vi drog ner och in seglen och gick för motor och stannade uppe vid Idskär och svajade en stund medan vi åt lunch och pustade ut.

Sajping av allt för hala kaptenskor

Lugn och matro efter alla vågade vågorna

Lugn och matro efter alla vågade vågorna

När vi kom ut vid Simpevarp igen hade det mojnat och vi fick en skön segling med halvvind och S L Ö R, det kändes ovant och skönt- Det är lika bra vi fortsätter så länge vi orkar, när det är så här sa vi och fortsatte genom Kråkelund, förbi Mannens fyr och in i en smal led så vi kom in bakom V. Eknö. Där fanns flera fina vikar och vi kastade ankar i en av dem och svajar här i natt.

En lång dag blev det, och i kväll är vi trötta. I morgon tar vi det lite lugnt, badar, solar och drar mot Västervik- där jag ska hoppa av för att ta mig hem till stan och jobbet medan Reidar fortsätter hemåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*