Lilla Trässö – Ringsö

onsdag

Fin segling med slör och läns till Ringsö. I den fina fladen hittar jag ett eget berg fast vinden ligger på. En annan båt erbjuder plats bredvid men jag tackar nej då han ligger med motorn på och laddar batterierna. Är lite allergisk mot sådant. Vid första försöket har jag lagt fast ankarlinan för kort och kommer inte i land. På andra försöket kommer några hjälpsamma tillskyndande och tar förtamparna. Det är inte alltid så lätt att vara ensam.

Fin eftermiddag med bad i 21 vatten. Till kvällen kommer grillen fram.

Försöker sedan ann fixa motor-lanternan som inte lyser ibland. Plockar isär kontakten vid mastfoten och upptäcker en del dåliga anslutningar

img_3498_1

. En har så dålig skruv så att den inte går att dra åt.

img_3497_1

Tillverkar en ny med minimal skalle genom att svarva av skallen med borrmaskin och fil. Skallen måste nämligen gå in i ett hål i kontaktens isolering.

img_3496_1

Upptäcker på slutet ett fel i montaget. Den skruv som håller ihop kontakten går också in i en av polerna. Denna är väl tänkt som en minus/jord-pol men i denna kontakt används den till +12V till däcksbelysningen. Detta innebär att när den är på så är hela kontakten strömförande med 12V. Inte så bra. Måste fixas så småning om.

Lanternan lyser inte ändå. Glödlampan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*