Västervik

lördag

I dag hade vi fin segling i lagom vind då vi gled runt bland öarna väster om Eknö och sedan ut i leden söder om Händelöp. Vi avslutade med en fin läns upp till Västervik där vi hittar en plats i Wikingarnas gästhamn. Som vanligt!

Vi tar en promenad till “Marinana” där vi hittar denna skylt.

IMG_3478

Eftersom Ewa skall resa hem med bussen i morgon och jag behöver handla och det är långt till affären i Västervik och jag har ont i knät…
Jag sätter mig och beställer all mat på Icas webbsida medan Ewa packar sina saker. I morgon 09:30 kommer varorna till hamnen. Ewa blir orolig att vi inte skall hinna till bussen som går 10:50. Luuugnt. Gott om tid…


söndag

Efter frukost går vi till Marinan för att hämta mina varor. Jag lånar en skrinda i båtklubben. På pricken 09:30 kommer en tjej med Ica-bilen och har med tre kassar varor. Det är bara jag som beställt till hamnen i dag.

Nöjd med att slippa gå upp till centrum. Alla varor direkt till hamnen.

IMG_3481(1)

Tillbaka i båten packar Ewa varor medan jag lägger loss. Vi tar båten ner till Västerviks Marina som numera heter “Pampas Marina”. Det är närmare till bussterminalen härifrån.

Vi lägger till vid marinans brygga längs med. Två flickor är på väg ut genom en låst grind, men de har nyckel. Bra genväg!

När vi kommer en bit på väg upp till bussterminalen inser vi att även den stora grinden är låst på Marinan. Det är ju söndag och jag har blivit utelåst. Det får jag lösa senare.

Bussen kommer som den skall och Ewa far hem. Jag återvänder till båten och har tur att en kille skall ut just som jag vill in.

Jag får fin segling med gennakern upp till Långö-Trässö där jag svajankrar. Varmt i vinden och varmt i vattnet. Det blir bad hela eftermiddagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*