SSRS-dagen i Kalmar

lördag

Efter frukost går jag till Skeppshandeln för lite inköp. Kommer till baks till båten och då ligger Björn och Anders bredvid. De har gått tidigt från Timmernabben för att få en plats i gästhamnen. Jag kommer till baks med en ny kompass och några bergskilar.

Klockan 14 har jag bokat en cykel för att få lite motion och lite träning av knät. Börjar med att besöka SSRS-stationen där man i dag firar och visar upp sina båtar och arbete. Smakar på kanelbulle och saft som man betalar valfritt belopp för.

IMG_0336

Det blir 11 km runt Kalmar på måfå och jag kommer till Stensö camping och ett SM i Beach-Soccer och hem förbi Kalmar Slott. Avslutar med en runda i stan där det var målgång för ”Swim-Run”.
Efter cykelturen går jag för en dusch och en skön bastu. Men ack vad jag blev besviken. Först omklädningsrummet vid duschen där det fick plats max 4 pers. Sedan var inte bastun på… Måste tydligen beställas i turistinformationen. Som har stängt! Ett så litet omklädningsrum för en så stor gästhamn. Bottenrekord!

Ewa har ordnat med Kyckling-sallad så vi äter en tidig middag. På kvällen bara softar vi och tittar på alla glassätare. Vi ligger nämligen precis nedanför glasskiosken som håller öppet till 22:00.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*