Kalmar

fredag

Vinden skall vara NV och vi hoppas äntligen på lite öppen vind och kanske åter få öva på genakern.

Men först kommer en Timmernabben bo och frågar lite om båten. Det blir en halvtimme trevligt samtal. Innan avsegling gör jag lite inköp i rökeriet. Räkor och lax till kvällens fredagsmys. Björn ligger kvar för han har hört att det blir regn i dag. Vi trotsar.

Gennakern går att segla ut genom leden tills vi kan lova upp söder ut i Kalmarsund. Då dör vinden. Motor någon halvtimme tills Ny SV-vind fyller i. Före Rävsudden kommer det regn. Och vind! 10m/s halvvind och vi har ett nytt fartrekord över 8 knop. Sedan växlar det mellan bleke och 8m/s men totalt en fin segling.

I gästhamnen möter hamnvärden och meddelar att inre hamnen är full men att vi kan ta Boj eller y-bom i yttre delen. Det blir en boj nedanför hotellet. Efter en stund börjar det dugga. Ewa vill sätta upp kapellet men jag tycker det är onödigt. Tur att hon står på sig för när kapellet är uppe så öppnar sig himlen.

Lite senare är det fint igen och vi tar en obligatorisk bryggvandring. En uppenbart helt ny Nya Zeländsk båt ligger vid kaj.

IMG_0331

Vi imponeras av skick och detaljer. Och landströmskabeln…

Som sedan är skarvad med 8 kablar från Ramirent till ett 3-fas-uttag vid en motorkran.

På kvällen räkfrossa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*