Utö

tisdag

Vi får i dag en fin kryss ner till Utö. Först 3-4 och vi får en regnskur över oss. tillfälligt har vi 8-10 men det går bra. Men på Mysingen går det vitt och blåser 10 m/s stadigt så vi tar ett rev. I södra hamnen är det ganska glest med båtar. På långa brytan endast 4 stycken!!!??? Vi hittar en plats på flitbryggan men tyvärr på lokvartssidan. Lite dåligt fäste först men det ordnar sig.

Värre är det för det finska paret som svajankrat och tagit jollen i land. Deras 40-fotare draggar sakta igenom hamnen. Ingen ombord. Hamnvärden kommer och skall precis kalla på hjälp då ankaret fäster. I samma stund dyker ägarna upp. Järnet på elmotorn på gummibåten ut till sin båt.

Allt slutar lyckligt.

Vi sätter upp kapellet och får en sjön kväll.

IMG_3396

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*