Över Mysingen

onsdag

Sol och Nordlig vind. Ewa går tidigt till bageriet som har flyttat in i nytt hus tvärs över gatan. Vet ej när men det var nytt förr oss. Brödet är gott och det går åt till frukost. Vi tar en ny promenad innan det är dags för avfärd. Vid bryggorna ligger en flytande toa-tömnings-tank och i norra hamnen finns flera tömnings-slangar efter bryggan.

IMG_3400

-”Ett fönster bord tack”
IMG_3397

Vi kollar om det finns gasol på macken och det gör det till priset av 395:- för en 2012 2kg-tub. I Haninge hos Gasolfyllarna kostar det 180:- Det svider då det står flera fyllda tuber hemma i garaget, så vi väntar till Nynäs i stället.

När vi kommer till baks till båten tror vi inte våra ögon. Vi ligger ensamma vid gästbryggan. På långa bryggan ligger bara ett fåtal båtar. Det är ändå första veckan i juli…
IMG_3402

Vi seglar söder ut över Mysingen som är lite snällare i dag. Vi provar genakern men den är inte rolig. Fin i duken men man måste skära och jag vet inte riktigt hur halshornet skall trimmas. Vi tar upp den lånade spinnakern i stället. När Ewa skall skota hem efter jag dragit upp strumpan så är det tvärstopp. Ett block har skurit och det slutar med att vi får såga i tu det då linan har kommit i beknip.
IMG_3403

I Nynäs vart det en räkmacka till lunch. Båtbutiken verkar sjunga på sista versen. Ser väldigt tomt ut. 1m gasolslang fanns i alla fall.
Byter gasoltub på macken 399:-, Snålheten bedrar visheten…

Efter lunch för motor mot Dragets kanal. Vi gör ett allmänt anrop på kanal 16 och tutar i sirenen innan vi går in i kanalen men får ändå slå i backen då vi möter en båt. Svajankrar lite söder om kanalen där det är 20-21° i vattnet. Badbart…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*