Blåsig helg på Granskär

fredag

Vi seglar iväg i frisk SV som skall vrida till V. Seglarkompisen Johan ligger på Granskär. Så dit går vi också. Det blir sent och vi bestämmer att svajankra i stället för att krångla i land i mörkret.
Johan ligger också på svaj. Gasvajern gick av precis vid tilläggning men han har en i reserv med ombord så han ägnar kvällen åt att mecka i motorrummet. Vi äter sen middag och funderar på ur vi kommer att ligga då vinden vrider. Är lite orolig att vi ligger för nära några motorbåtar vid berget.

Vi somnar vaggade till sömns av vågorna som drar runt udden på Granskär.


lördag

Vi vaknar till en solig men blåsig morgon. Vi bestämmer att flytta till en skyddad liten vik på Killingen där västan inte går in, före frukost.

Någon timme senare kommer Johan och Lena också och förtöjer bredvid. Lugnt men mycket barr på däck.
Efter en lång promenad på ön kommer vi tillbaks till båtarna och där ligger nu också fyra motorbåtar inträngda. De ursäktar sig lite att de trängt sig på. Men det finns inte så många platser att förtöja på.

På eftermiddagen hör Björne av sig och undrar om det finns plats för en båt till. Det finns alltid plats. När han några timmar senare lägger till så blir det utanför Johan. Han har en Vindö 90 med ett långt peke så han kommer enkelt i land utan att behöva gå ända in till berget.

Senare ringer ytterligare seglarkompisar och undrar om det finns plats. Det är tre båtar som varit bort till Sundbyholm: Linjett 32, Linjett 33 och Arcona 355. Så till kvällen ser det ut så här
img_3582

Till kvällen sitter vi 11 stycken i Johan och Lenas Linjett 35. Lite trångt men alla får plats och stämningen är god.


söndag

Fin hemsegling med lite finkryss

2 svar till “Blåsig helg på Granskär”

    • Det har varit lite mycket. Har blivit husägare med renoveringsbehov. Alltså huset. Men jag har lite på gång…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*