Kappsegling – Ärtskär Runt

lördag

Den klassiska kappseglingen Ärtskär Runt återuppstod förra året efter en tids uppehåll.

I dag är det dags för årets segling. Jag anmälde mig till sist. Skönt då allt handlar om flytt och husrenovering nu för tiden.

Vi är 15 anmälda som startar i två grupper. Jag ensamseglar och startar i andra grupp. Vinden är till en början bara 2-3 m/s. Halvbra start men sedan har jag lite tur med slagen. Vid första rundningen har jag seglat ifatt alla i min startgrupp och de flesta i grupp ett.

Före är nu endast: Soling, H-båt, Albin 78 och en JS 9000 från min grupp. De går beklagligt på grund i rundningen och fastnar i lera och sjögräs. Nu är jag uppe på 4;e plats. Sätter min lånade spinnaker och får fin gång.

Seglar om Albin 78;an och har häng på Soling och H-båt. Vinden är nere i 2m/s. Tyvärr så kommer ny vind bakifrån och de andra kommer i kapp.

I nästa rundning tvingas jag ta ner spinnakern tidigt eftersom jag är ensam. Fyra fem båtar seglar förbi och vinden är minst sagt snurrig. Vi är tre båtar inom femtio meter och alla har vinden från olika håll.

Ny följer en lång kryss och vinden har ökat till 3-6 m/s. Jag får till det bra och kryssar om ALLA! Är först i mål med ca 5 minuters marginal till nästa båt. Sedan skall ju allt räknas efter SRS-tal och så har ju hälften startat 10 minuter före.

Prisutdelning hålls direkt efter seglingen i KBS hamn med hamburger-grillning som jollesektionen ordnat.

img_3574

Det visar sig att jag har fått en sjunde plats vilket jag är mycket nöjd med.

Vann gjorde Albin 78;an

artskar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*