Bergkvara – Mörbylånga – Färjestaden

tisdag

Uppe med tuppen idag med och redan straxt efter nio är vi klara att hissa segel och styra norrut. Västanvinden råder idag också och vi tänker kolla hur hamnen i Mörbylånga är, det står i vår hamnbok att den är utsatt för västnordväst vindar, men ingen av oss har varit där och man kan i alla fall åka in när man ändå ska passera tänker vi.

Inovativ lösning för att underlätta för brevbäraren…

I mitten av sundet ökar vinden upp mot 13 igen och vi får höga vågor, det blir marigt att vika seglen i de höga vågorna och vi besämmer oss för att göra det inne i hamnen. Vi tar en boj så långt in bakom piren vi hittar en ledig plats, något gungar det men ändå känns det ganska lugnt och skönt efter berg och dalbanan på andra sidan piren. Jag hade läst i någon tidning om att kommunen skulle satsa lite på hamnen till den här säsongen, och det har dem med att bygga ett nytt modernt servicehus och ny träkaj med soltrappor och en ny pontonbrygga.

När vi landat tar vi en promenad och tittar på stan som har både coop, ica, apototek och flera restaruanger. Det fnns spår efter nu nedlagda butiker också, vi går en lång runda som avslutas med dagens lunch på Kajutan- ett familjedrivet hotell i närheten av hamnen. Solen skiner och det är varm så efter mat och promenad är det skönt att sola i sittbrunnen lyssna på sommarprogrammet och gungas av vågorna…

Vid fem-tiden släpper vi loss tamparna, vinden har mojnat lite och vi åker vidare till Färjestaden. I morgon ska väst bli syd och jag ser fram emot ett par timmar på playan. Vi behlöver handla och här finns både ica och systembolag och på kvällen är det allsångskväll på Skansen här i stan, så i morgon blir det en helt vanlig semesterdag med allt den kan innehålla, det känns härligt att vara tillbaka på Öland igen och att njuta av ett fantastiskt färgspel när solen går ner vid Ölandsbron

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*