Sandhamn – Bergkvara

.

måndag

Frisk väst. Vi får halvvind och sträckbog till Bergkvara. Seglingen blir frisk med upp till 13m/s i byarna och bra fart trots att vi har ett rev och lilla focken som vi rullar in lite på slutet.

 

Tidiga i dag med och inte många båtar i hamnen. Jag går till hamnkontoret som är mer av camping. Måttligt intresserade av båtgästerna. Servicehus och toaletter ligger inom campingen och för att duscha behövdes 5-kronor, men om det här är den sista platsen i Sverige de gamla 5 kronorna gäller på, det tog jag aldrig reda på och mannen bakom disken gav mig ingen kod till servicehuset eller information om att de var tillgängliga så det var nog inte meningen att vi skulle beblanda oss med husvagnsfolket…. Men vi fick gärna beställe färska franskor till i morgon bitti…. och så fick jag en kilsterremsa att sätta på pulpit, det var mycket viktigt så de slapp knacka på och be om betalning…. Dålig service är okul så jag har mailat till dem idag och berättat vad jag tycker och gett dem tips på saker jag skulle uppskatta att de ändrar på, det ska bli spännande att se om vi får något svar.

Vi tar en promenad runt Bergkvara. Finner denna gamla fina butik… Det finns en hel del gamla hus och spår efter svunna tider på den lilla orten, här och var vid de olika husen finns små tavlor som berättar om vad huset en gång varit och vem som bott där. Det hade varit roligt om man vid campingen hade någon sorts karta över den lilla byn så man visste hur man hittae och vad man kunde se.

Så ser sjömärken ut på land…

Vi tog en timmes promenad, det var skönt att röra på kroppen efter att ha skumpat i vågorna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*