Torrö – Väggö

Torsdag

Svagare vindar idag och vi fortsatte vår färd norrut kryssande eftersom det fortfarande är N vindar som regerar fast idag var det ONO/ NO, ett tag fick vi lite slör och det var längesen- vi har inte haft det sen vi åkte från Sandvik och Öland och på hela semestern, 3 veckor har vi slörat oss fram den dagen och dagens 10 minuter- det är väl också ett rekord

Vi funderar ett par gånger på om vi ska gå den yttre eller inre leden och stramt innan Kvädö bestämmer sig kapten och vi kryssar ut på Kvädöfjärden, det blir en del småkryssande bland några grund men det reder upp sig och snart är vi ute på öppnare vatten innan vi vänder in i leden igen och får kurs rakt mot Fångö och Kättilö och kommer till Väggö vid 15 tiden och får en bra plats bakom ett berg. Det ligger bara en båt här när vi kommer men ganska snart kommer det några flera och till kvällen är vi ett tiotal båtar i viken.

Vi tar en promenad till andra sidan av viken och kommer precis till kiosken när det är stängningsdags, men varsin glass hinner vi köpa i alla fall som vi äter på bryggan innan vi går tillbaka och fixar med middagen. Reidar fortsätter med sitt plotterptojekt och jag sitter här och skriver och lyssnar på mera nyheter om läget här i landet….

I natt ska det visst regna- jaha ja, vi får väl se hur det är med det när vi vaknar i morgon och om vindarna vänder nu…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*