Oxelösund – Trassö

fredag

Fortsatt soligt och sydliga vindar. I dag hoppas vi på lite spinnaker-segling. Men så blir det inte. Vinden ligger för mycket på väst. När vi når Oxelösund så lockas vi av restaurangen i fiskehamnen. Vi gör ett kort stopp för middag och det är varmt och skönt i solen på uteterassen alldeles vid inloppet till hamnen.

Vi tar en promenad bort till rökeriet och köper lite räkor och lax.

Vi går vidare för motor med förhoppning att någon av Kryssarklubbs-bojarna utanför Oxelösund skall vara ledig. Det är de som vanligt inte. Undrar vilken tid man skall komma för att hitta en ledig?

Vi tar i land på baksidan av Lilla Trässö där det är lä nu i kväll. Vinden skall som vanligt snurra 360° så vi får vinden i aktern till natten. Men bara 1-2 m/s. Vi vaknar klockan 03 av skvalp och kluck och bestämmer att flytta till närbelägen svaj-vik.

Första pyjamas-seglingen 2017!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*