Vändpunkt

.

söndag

I dag frisk väst. Vi har ingen lust att kryssa över Hanöbukten så vi nöjer oss så här och vänder sakta norr ut. I dag en kort tur till Sandhamn. Kan ju låta långt men det finns ett Sandhamn i Blekinge också. Längst ner i Kalmarsund.

Fin segling genom smala sund och leder. Kryss med självslående fock är ju bekvämt i 4-6m-s

Vi är tidiga i hamn och det finns gott om plats. Det börjar dugga lite just vid tilläggning. Bakom oss kommer senare en Västkust-bo som transportseglar sin nyinköpta båt från Uppsala och hem med sin unga dotter som enda besättning. Tufft då han har svåra smärtor i höft och ben men han kämpar tappert.

Vaknar vid fyra-tiden av knarrande fendrar. SW har blivit W och vi har lite vind i sidan. Skrovsidor är inte gjorda för förtöjning. Y-bom men helst boj. Tycker jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*