Vindkantringar

.

Onsdag

Seglar från Fifong ner mot Tvären och V Stendörren. Vid Kittelö är jag hungrig och klockan är 15 så nu får det räcka för i dag.

Vinden under dagen har varit WNW och till natten NW-N så jag hittar en fin vik söder om Kittelö med utsikt över havet. Efter middagen så kommer det lite mörka moln och lite vågor från havet. Jag dukar undan efter middagen och tittar sedan i kikaren ut mot havet. Vita gäss! Det är nog bäst att flytta. Men jag hinner inte få upp ankaret förrän det blåser 16 m/s med 120 graders vindvrid. Och så kommer regnet.

Jag går till baks runt Kittelö och går mot vinden i 2 knops fart. Efter en halvtimme har det mojnat och snart lyser solen. Jag är nu vid Broken som är Nyköpings Segelsällskaps hamn och där finns fina gästplattser. Valet är enkelt: Natthamn!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*