Ut i Saltsjön

.

tisdag

Efter morgonens malör och räddning, så seglar jag ner mot slussen i Södertälje. Från början hade jag räknat med 11-bron men nu blir det klockan 13. 12:30 kommer det ett lastfartyg så broöppningen anpssas till det. Vi är några båtar som väntar och alla hänger på.

Efter slussning så stannar jag vid Statoilmacken som nu har öppet. Nationaldags-helgen var det tängt. en detta fick sin förklaring då jag gick in för att betala dieseln. Macken hade öppnat i ny regim.

Jag får fin segling ända ner till Fifong där jag ankrar på svaj! Törs man? Viken är helt tom. Inte en båt.

Jag lägger ut 20m kätting och tio meter lina. Backar fast ankaret med mer än halvt gaspådrag. Nu sitter det. Provar att göra en hanfot fram. Gör en pålstek på linan och fäster därefter två tampar, en till varje knap.

Nu ligger båten mera stilla och “seglar” inte så mycket. Natten blir lugn utan draggning!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*