Bråviken

.
söndag

I dag skall vi börja med att vara Grytgubbar… 🙂 Se gårdagens inlägg.

Vi kör för motor från Risö till Arkösund 4M för att handla fisk. Det blåser 8-14 m/s väst. I gästhamnen är det numera “moringslinor” ett otyg som någon hittat på. Vem vill dra upp en grönslemmig lina från botten.

Vi lägger oss långsides för hamnen är näst intill tom. Kejsarens Fisk har i alla fall öppet. Det har vi kollat på nätet. Det blir lite rökt ål (De har tillstånd att fiska ål får vi veta när de två damerna före i kön frågar) lax och några räkor. Det blir också en varsin glass från Sänkdalens glass.

Vi lägger loss och en bit efter Snedskär börjar vi med att rulla ut focken. Det går i över 6 knop med halva utrullad. Efter ön Gangelbirk så tycker vi det mojnar. Vi hissar storen och faller av mot Oxelösund. Vi får en fin slör i 8-14 m/s. Dagens seglats slutar i fladen på Ringsö. Svajankring och bleke.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*