Ringsö- Trosa

Måndag

Bara en motorbåt i Ringsöfladern förutom vi. Morgonen är grå och mulen och det är hot om regnskurar under förmiddagen. För första gången den här semestern äter vi frukost inomhus- det känns ovant.

När vi ska åka börjar det regna och vi går för motor under tiden som den stora städdagegen startar. Reidar skurar däck och sittbrunn medan han håller koll på prickar och kursen mot Trosa, och jag städar inne…

 

Vi får skynda oss att lägga till mellan skurarna och i den tomma hamnen kan vi välja plats precis som vi vill så vi  lägger oss längsmed bryggan på å-sidan.

Efter att ha fikat och väntat ut regnet ett par timmar går vi upp och gör stan…. den är tyst och folktomt och då vi går in på restaurangen Ankaret ser personalen lite förvånad ut att de plötsligt får matgäster.. När vi blivit mätta och belåtna tar vi en stadspromenad först utmed ån och sen via bron över ån längst paralellgatan. I ett bageri går vi in och köper lite matbröd och varsin Jitterbug kaka till kvällskaffet. Bageriet har visst nischat sig som gammeldags och hade flera sorters kakor man inte ser så mycket numera, men som den gamla kokboksnörd jag är känner igen ändå 🙂

Vi  besöker både apoteket och coop innan vi är nöjda för dagen- tur vi inte var sugna på att suvenirshoppa- ingen sån butik var öppen den här dagen.

 

När vi kommer tillbaka till båten har vi fått sällskap längst bryggan, för där ligger Göta Kanalbolagets båt Diana och väntar på sina passagerare som släppts ut i Trosa på upptäcktsfärd, vi pratar lite med en tjej från besättningen som säger att i natt skall de vara i Söderköping. Det verkar mest vara tysktalande gäster på båten märker vi när de kommer tillbaka och båten ska lägga ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*