En blåsig dag i Timmernabben

.
söndag

I dag var prognosen väst 10-14 m/s så vi seglade hit i går för att vi trodde det var bättre än Färjestaden. Där väst blåser rakt in i hamnen. Hamnkaptenen lämnade en lapp att fästa på pulpit i går. Där stod koderna till dusch och wifi. Den lappen blåste bort under nattens friska vindar.

Prognoserna har varit svåra att få ihop. Ju fler “appar” man har i sin smartphone desto mer villrådig blir man. Ett tag var prognoserna ändrade och det skulle inte alls blåsa så mycket.

Men det gjorde det! Så Väst 10-14 vart ganska rätt här i alla fall. Under frukosten så märktes det med vinden in i sidan. Frukostbordet lutar. När jag går i land för att koppla in lite landström så upptäcker jag att landgången till pontonen har vikt sig och hänger i endast ett fäste. En stund senare kommer en av klubbens medlemmar och inspekterar detta. Bryggan ligger nog lite snett också. Han fiskar upp en avsliten kätting som förankrat bryggan.

Lite senare inspekterar jag de rester som ligger på bryggan. Så här ser en av länkarna ut som varit en bit ner mot botten. Den smalaste delen är mindre än mitt lillfinger…

Vi strosar runt på byn. Det största aktiviteten är en bit bort mot en ställplats för husbilar: Bil-bingo! Sedan hittar vi till Tempo.

Finns dom fortfarande? Jo det gör dom lite här och var och dom hade glass också 🙂

Vi hittar också till “Fabriksboden” som vi först inte förstod vad det var. Vi gick in och tittade. Detta är vad jag kallar “Krafs-butik”. Men här gjorde vi ändå ett fynd. Jag har länge saknat en speciell tekopp som jag hade för många år sedan. Och denna butik var egentligen en del av en keramikverkstad, så förutom det som inte intresserade mig så hittade vi jättefina tekoppar och tekanna.

Precis som min gamla tekopp från förr. Jag fick en liten flash-back att den kanske var köpt här en gång i tiden!?
Nu investerade vi i en kanna och fyra koppar. De två koppar som skall vara i båten måste få en bra plats i porslinsstället i skåpet. Det är ett Rosättra-snickeri med hål och pinnar men inget av hålen passar riktigt till dessa koppar. Ewa löser det ändå för stunden med pinnar och omslagspapper.

Timmernabbens Båtklubb har haft två hamndagar med olika aktiviteter. I dag är det bla BåtbottenTvätt. Ett båtsläp är byggt med tvättborste och vinsch. Båtarna vinschas sakta upp med ett band och borsten tvättar av botten. När båten är helt uppe på släpet kör man upp båten en bit och spolar av med högtryckstvätt. Allt på släpet är hydrauliskt och sköts med en trådlös fjärrkontroll. Hydraulpumpen sitter i en låda på släpet och matas med 3-fas. De tvättar 19 båtar på tre timmar. 10 minuter per båt.

 

Efter god middag på Nabbens Rökeri så slöar vi ombord. Rökeriet har för övrigt byggt ut restaurangen jätte fint!

Senare på kvällen reflekterar vi: Det är något som skiljer sig från tidigare!? Det är nästan helt tyst. Vinden har mojnat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*