Färjestaden – Timmernabben

Efter en gungig eftermiddag och en någon lugnare natt och en väderprognos som lovade ännu starkare vind från sydväst ville vi inte ligga kvar i guppet i Färjestaden utan beslöt oss för att åka norrut i medvind till Timmernabben.

Vi gick för motor över till Kalmar och hissade segel och satt i första revet redan då innan vi sträckte upp mot Revudden i 8-10 m S vind som ökade allt mer. Över Fastlandet drog ett regnväder förbi och över Öland ett annat så vi var mitt emellan två orosmoln. Vid Revudden ville vi dra ner ett 2,a rev, men den revlinan hade Reidar för ett par dagar sen dragit ut så den måste kvickt sättas in igen… Det gick ju bra till slut så vi kunde fortsätta vår färd mellan regnvädren kryssandes då vinden hade vridit åt väst….

Hamnen i Timmernabben låg tyst och öde, men precis när vi var på väg in i vald Y- bom kom hamnkaptenen och hjälpte oss och tog upp avgiften, jag fick den obligatoriska lappen att sätta i pulpit med kod till toa och wi-fi. Västvinden gjorde vågor i den lilla viken och vi låg och gungade skönt ett par timmar. När jag gjorde middag, gick Reidar till Nabbens fisk och köpte räkor till kvällen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*