Kalmar- Färjestaden

Idag har vi förmodligen gjort semesterns kortaste rutt och förhoppningsvis är den mest våghalsiga avverkad. När vi är i Kalmar brukar vi alltid hamna i Färjestaden också.

Det var lite livligt i hamnen i Kalmar och ganska mycket vind rakt i aktern så av någon eller olika anledningar bestämde vi oss för att åka över sundet till min favorithamn i år också… efter den här sommaren med alla dopp var det ändå lite lockande med Färjestadens långgrunda sandstrand.

På vägen ut från Kalmar stannade vi och tankade hos resans minst charmiga bensinkille- jämfört med personalen på macken i Nynäshamn kan man undra – 1. om han har haft en tråkig sommar på sin ponton med alla motorbåtsgäster ( Kalmar gästhamn var till 60% gästade av stoooora motorbåtar) 2. om han inte hade kul på stadsfesten i går kväll, kanske kom han hem försent eller fick inte byta pass?  Det där lilla extra serviceleendet hade han lämnat hemma i alla fall.

Det blåste ganska kraftig sydvind och det var ganska- alla fall i min smak mycket vågor rätt in i sidan på båten när vi tuffade över kalmarsund för att få en lugnare plats i skydd av piren i hamnen…. det var inte många andra båtar i de övriga y bommarna och det var inte ett lätt att komma i hamn, men till slut satt vi fast ordentligt och kunde koka oss lite korv med bröd. Nu är det hotellet närmast hamnen som har hand om betalningen av hamnplats så det kommer inte ut någon hamnvärd och man behöver inte vänta hela dagen på att få koden till skärgårdens fräschaste gästhamn. Jag har skrivit om den förut så jag tänker inte skriva något om den idag också så jag inte blir tjatig, men jag kollade om tvättstugan var ledig vilken den var och på kvällen var det mysigt att krypa ner i nybäddad koj.

Här brukar jag tillbringa en hel del tid på stranden och i havet, men i dag var det inte lockande att ta ett dopp…. men några av butikerna fick besök och lite smått och gott har jag med mig hem.

Reidar spenderade dagen med att tillverka ett skydd över ett block i masten som seglet fastnat i och att fixa med en klämma att sätta go pro kameran i på solpanelsstolpen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*