Trosa – Slandö

Tisdag

Vackert väder och SV vind får vi då jag börjar vår segling från Trosa, det känns som att vi flyger fram i vågorna fastän vinden är lite lynnig och svajig i 8-10. Vid Arkholmarna får vi allt mer kryss och vi byts av vid rodret. Efter Skansundet börjar vi kolla på sluss och broöppningdtiderna i Södertälje, det är ju vardag idag och då är det ju inte som på helgerna öppning av bron varje timme, nej det är dessutom så att den inte öppnas alls från 15- 17.

Vi bestämmer oss att ligga på svaj i Brandalssund, äta lunch/ middag i lugn och ro och njuta av den fina dagen där istället för vid slussen i Södertälje.

Halv fem kommer vi på att det är hög tid att ge sig i väg så det blir med fart vi tar upp ankaret och far iväg för motor norrut. Vi får dra på lite extra men kommer precis när slussportarna öppnas. Det är bara vi som ska slussa och det går med rekordfart, vi hinner bara ta tag med tampen i öglan så börjar portarna på Mälarsidan öppnas- Bra tycker vi som förstått att bron ska öppnas kl 18 enligt informationen på tavlan innan slussen.

Men

Först väntar vi vid bryggan till fem i 6 innan vi åker fram mot bron, där är inga ljussignaler på som säger att den snart ska öppnas… när klockan blivit 10 över ringer jag till slussen och frågar om vi missuppfattat öppningstiden- Nej, då men det är ett fartyg på väg in i slussen och vi måste vänta på det…. så vi får vänta tills klockan blir 18.30 och fartyget har slussat, sen kan det inte hjälpas att vi känner oss lite jagade… och små..

Vi går för motor till Slandö Kalv och Södertälje båtsällskaps klubbhamn. Jag har aldrig varit där och det var längesen Reidar var där så det passar oss bra. Där ligger 5-6 båtar, några sitter och sällskapar i klubbhuset, andra grillar och vi tar en promenad ut till udden dit vi knappt hinner med solnedgången…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*