Slandö – Norrsundet- KBS

 

Fortfarande SV vind men spinnakern som Reidar kånkat upp får ligga orörd på däck eftersom det blir för brant för den. Jag seglar oss förbi Adelsö och rundar Fagerö innan vi jippar mot Vråkasundet.

Vi brukar giss hur många som ligger i Norrsundet när vi är i prickviken eller vid stenbryggan, den här gången tror jag ingen är där för det är onsdag och vädret lite grått, Reidar däremot tror att det ligger ett par båtar där och när vi kommer dit får han rätt, för den här onsdagen är det en båt från KBS där- Skorpan med Kjell och Thello har just kommit.

Reidar har en del han vill syssla med när vi kommer fram, bla vill han prova ett annat skot till focken inför Ärtskär runt på söndag.

Jag rensar lite i skåpen, bakar en sockerkaka och förbereder middagen- i kväll ska vi grilla! Det är första gången på den här semestern vi gör det eftersom det varit grillförbud överallt den här varma sommaren. På kvällen sätter jag en matbrödsdeg också så vi slutar vår resa med nybakat bröd till frukosten.

Innan vi åker från Norrsundet tar vi- kanske sommarens sista dopp – det går fort, för det är inte så där skönt i vattnet som det var för ett par veckor sen, nu är det bara 19 grader.

Vi kommer hem till vår brygga vid halv tolvtiden, det känns konstigt att vara hemma och att vi varit borta så länge som en månad.

Micke har hjälp oss så att Reidars bil står på parkeringen och väntar så vi  packar den full med grejor och åker hem, vi kollar igenom posten, Reidar hämtar paket, vi äter på Sibyllakiosken och åker och hämtar min bil som står på jobbet i Solna och så åker vi och tömmer båten på allt som är kvar och som inte längre behövs där.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*