Till Mariefred

.

fredag

Vi går för motor i regn till ”Prickviken” där vi svajankrar.

lördag

Fin dag med sol och N3-7 m/s.

Frukost och sedan tuffar vi sakta i väg mot Vråkan medan vi städar undan ombord. Vi stannar i lä bakom Dävensö och märker ut var skydd skall klistras i storen där duken ligger mot spridaren vid 1;a revet och 2;a revet.

Sedan seglar vi ut genom Vråkasundet med kurs mot Fagerön. N 5-7m/s vilket blir halvvind. När vi närmar oss Fagerön tar jag fram spinnakern. När vi faller av mot klockarskär är det ändå för brandt. Vi går norr om Veckolms Prästholm och sedan kan vi sätta spinnarn. Vi kör ända ner till Gripsholmsviken. Fin segling i 6-7knop

Ganska glest i gästhamnen.

Vi går på stan och äter glass och promenerar runt Gripsholms slott.

Det är flera bröllop i stan och populäraste stället att fotografera brudparet är naturligtvis framför slottet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*