Mälsåker – Rasta – Dävensö

.

torsdag

Ensamseglar till Lagnö där jag svajankrar i viken vid Vråkasundet. Räkfrossa.


fredag

Blåsig morgon och det gungar lite av vågorna som vrider in genom Vråkasundet. Jag beslutar att ta ett rev när jag hissar på. Vinden på N Björkfjärden är wsw 8-12 m/s. Jag gör ett långt slag ända ner mot Härjaröudd. Sedan ett nytt långt slag förbi Klockarskär. Bra gång och får upp VMG till 4,8 knop.

 

Jag glider in i viken vid Mällsåker Slottt och nu blåser det bara 3-4. Bestämmer mig för att ta i-land vid bryggan för att kunna ta en långpromenad. Just vid förtöjning ökar vinden till 7-8 m/s men jag kommer i land.

Efter en timmes promenad och en dusch i sittbrunnen hissar jag på igen. Sätter kurs mot Rastaholm. Där skall jag hämta upp Ewa vid 18-tiden.

Det blir en fin halvvind i 7-8 knop. När jag kommer in så står Ewa på bryggan och tar emot. Snart kommer hamnvärden och vill ha 200:- Men då ingick el.

Myskväll i kajutan.


lördag

Vi funderar på vart dagens färd skall gå. Västvindar som det skall bli är lite svår. Vår klubbnamn är inte bra. Vi funderar på Svanholmen eller Karlskärsviken. Vi siktar på det senare.

När vi kommer in i Skeppsbackasundet ser vi på MarineTrafic att Björn varit in och vänt. Efter några sms får vi veta att det ligger två stycken 45′ Grytor vid gästbryggan så vi stannar i “Prickviken” öster om Lagnö.

Efter en sill-lunch/middag så tar jag mig an seglen. Det behövs lite skydd där seglen ligger mot spridarna när vi har ett eller två rev. Vi har under några seglingar försökt märka ut var skyddstejpen behöver sitta med en bit Gorilla-tejp.

Jag lägger två bitar Gorillatejp först.

 

Därefter en grå skyddsduk över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*