Oxelösund – Västra Stendörren

.

onsdag

inatt har jag sovit som en stock. Inga flaggor har slagit i vanten, inga vågor, inga vindbyar bara en lugn skön natt. När vi vaknar vaknar hurtbullarna i oss så vi går på varsin morgonpromenad. Jag väljer vägen till båtklubben och nöjer mig med nästan 3 km, Reidar tar en runda runt Femöre som är lite längre.  Jag hinner fylla på vatten och fixa med frukost medan jag väntar på att han ska komma tillbaka. Skön vana det där, att motionera lite innan frukosten…

Reidar pumpar upp gummibåten som stått  på däck hela resan, men idag är planen att vi ska lägga oss i västra Stendörren, det är ett till av alla ställen jag inte varit på förut och eftersom Reidar både vill testa senaste ankarlinan och gummibåten passar det ju bra att svaja där och sen ro in till natur museet och ta en promenad.

Vi har härlig slör och jag seglar oss hela vägen till västra Stendörren, vi har tur som inte har några möten i knixen vid Kättilsö men det blir lite pirr i magen när jag behöver köra om ett par båtar där jag tycker det är lite smalt i leden, men det går bra det med.

Att vara vid västra stendörren och sitta och titta på alla båtar som trasslar sig igenom prickarna borde vara ett härligt skådespel så här års, men en onsdag i början på juli har visst inte så många blivit lediga än för det är högst tio båtar som åker förbi under hela dagen. Vi får en fin promenad i alla fall och får bla klappa en kossa i hagen vi går in i…

På kvällen spelar damlandslagen semifinal mot Holland i fotbolls VM, det är en fartfylld match som inte är avgjord när jag skriver det här. Vinden har mojnat efter regnet som kom nyss och vattnet ligger helt spegelblankt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*