Stegeborg – Oxelösund

Vaknade av alarmet kl 6. Jag fixade med Te i termos och mackor att äta på vägen och vi lämnade vår Y bom redan kvart i sju och fick en lugn fin slör ner till Arkösund där vi ändrade kurs och kryssade förbi Snedskär och Grönsö. Efter Grönsö kommer Nordvinden och regn och Reidar får slita lite extra med roder och tampar. Han är ganska blöt trots sitt seglarställ när vi kommit i hamn.

Vi rullar in och tar ner seglen utanför femöre och åker in till fiskehamnen där vi får sista platsen i gästhamnen, långsides på yttre bryggan. En man i en fin Grand Banks båt hjälper oss både att hitta platsen och att få fast tampar i bryggan. Det är vi värda tycker han, när vi varit ute i det här skitvädret.

Reidar tar av sig skepparkepsen och sätter på sig kockmössan och äntrar kabyssan med ägg, mjöl och mjälk i högsta hugg och snart fylls luften av den läckra doften av nygräddade pannkakor. Eftersom regnet smattrar mot takluckorna blir det första gången den här semestern vi äter mat inomhus för vi hann ju inte få upp tältet… jag dukar med picnickduken, tänder ljus och rensar jordgubbar och vi får en riktig festmåltid.

Vår tidiga morgon och seglingen i regnet tar ut sin rätt och vi vilar oss lite innan jag tar en promenad för att röra på benen och Reidar tittar på ett föredrag och om ankarlinor eftersom han inte blev nöjd med den senaste ändringen letar han inspiration för hur han kan göra.

På kvällen blir det Fläskfilemiddag på hamnrestaruangen och ett par glas vin. När vi kommer tillbaka tittar jag på lite tv nyheter och Reidar- vad hittar han på? Splitsar en ny ankarlina förståss….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*