Teakdäck, ny nåt

.
lördag

Äntligen har jag kommit igång med däcks-jobbet. Men då kom kylan.

Tre dagar gick åt till förberedelser. Jag spände upp plast och presenningar under den yttre pressen för att slippa kondens. Sedan monterade jag lampor och infravärme. Drog fram dubbla kablar från elstolpen och köpte en lång tryckluftslang. Drog kablar och klamrade upp dessa.

 

Nu kunde jag börja!

Jag började med att demontera locket till vattenpåfyllningen och några andra beslag

Som jag beskrivit tidigare så spikar jag en stödlist. Använder min “tolk” och spikar i ett förbestämt streck som ligger över nästa nåt.

___________________________________________________________________________________

Följ detta jobb på Youtube

___________________________________________________________________________________

När listen är spikad efter nåten som skall fräsas

Lägger jag dit en extra list så att fräsen inte kan tippa ner i sidled

Sedan ställer jag in djupet med hjälp av två olika anslag på fräsen. Det första ger ett djup på ca 3mm och det andra ger slutligt djup på ca 4,5mm.

Jag kör alltså två fräsningar först. När denna första fräsning är klar så tejpar jag den lilla rörhylsan på fräsen med eltejp. ca 2 varv

Detta ger vid nästa fräsning en förskjutning av fräsen med 0,3-0,5 mm. Detta gör att vid tredje fräsningen så kommer fräsen att ta på den andra kanten och jag får på så sätt två rena parallella kanter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*