Bokö – Ytterön

Onsdag

Innan vi åker har Reidar lite fix att göra- han vill byta impellern på motorn – När han får ut den gamla ser man att det var på tiden, två av flikarna har gått av 2 andra har stora sprickor och hade inte hållit länge till, men trots byte har kapten lite att sätta händerna i när han kommer hem…

Vi går genom Olssundet och går mot Fångö förbi Laxvarp men i stället för att gå till Harstena provar vi en ny plats ingen av oss varit på Ytterö lite söder om Harstena. Ett par grund som ska passeras för att komma in i viken, vi hittar en bra slät klippa att ligga vid.

Ytterö och Innerö är ett naturreservat i Gryts skärgård som bildades -67 för att bevara en typisk miljö i Gryts skärgård. naturskyddsföreningen i Norrköping äger fastigheten som finns här, en liten stuga som medlemmar i föreningen kan hyra veckovis.  Ön är 1300 m lång och 400 m bred och har en ganska varierande natur och här finns en liten sjö- något som är ovanligt att hitta på skärgårdsöar.

Efter att vi gjort en promenad på ön kan vi konstatera att den är ganska bergig och på sina ställen knepigt att hitta rätt väg att gå, på baksidan av ön finns många släta fina badklippor.

 

 

Dopp och solbad på varma klippan är en skön sysselsättning den här torsdagseftermiddagen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*