Frost Race 2020

.
söndag

Den traditionsenliga seglingen har i år bytt dag till söndag. Detta för att vårens Lidingö Runt flyttades till lördagen och årets arrangör, till lika förra årets vinnare, Erik Hagland skulle deltaga i Lidingö Runt. Det gjorde han så bra så att han vann H-båts-klassen, har jag hört.

Nu började i alla fall dagen med fika utomhus och genomgång av dagens bana. Seglingen går ju som en familjesegling och seglas utan undanvindssegel. 13 båtar kom till start och vinden var svag NO. Starten gick utanför Kvarnvikens hamn och började med ett ben upp till gröna pricken vid Blackeberg. Därefter ut på Lambarfjärden med rundning nere vid Mörby Holme. Sedan tillbaks till mål, samma som starten.

Jag seglade i år ensam då Ewa hade annat för sig. Det var nu inte så svårt i den svaga vinden. Jag hade tänkt filma hela seglingen men batteriproblem gjorde att den fina kryssen, som gick så bra, inte kom med. Men hur min segling gick kan ni se i filmen nedan.

Jag kom in som 2;a 5 sekunder efter Erik Mellström i Solingen men slutade 3;a i resultatlistan då en H-båt kom in med bra tid. Hela resultatlistan finns här: Frost Race 2020

Seglingen avslutades med Ärtsoppa utanför klubbhuset i strålande sol och Brittsommarvärme

Jag får ändå vara nöjd med min placering då många bra seglare ställde upp. Vann gjorde Erik som därmed får koka ärtsoppa nästa år

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*