Smågö – Bokö

Onsdag

Reidar trixar oss ut den kortaste vägen från Smågdö till leden som går mot Loftahammar. Det är ganska svag vind och vi går för motor tills vi har passerat passagen mellan Lövskär och Häggskär så när vi kommer ut vid Städsholmen hissar vi på och startar med Code 1,an. Det går lite trögt i den svaga vinden och vi gippar oss fram och förbi Hamnskär. Söder om Kväde har Reidar en genväg som vi tar och sen kommer vi rakt upp mot Svartbådand Fyr och mot st, Ålö.

Vi har pratat om att det var längesen vi besökte Bokö så dit tar vi sikte på idag. Jag har bara varit där en gång- vår första sommar för 12 år sen och minns inte så mycket av det besöket, mer än just att det fanns en promenadväg.

Det ligger en motorbåt längst med bryggan, men det finns plats till oss också, lite stark sidvind med vi  lägger ut ett spring, bestämmer oss för att ta den där promenaden och att sen lägga oss på svaj i viken då vinden ska byta riktning flera gånger under natten

Promenad stigen går utmed vattnet mest hela tiden och på ett ställe har man utsikt upp till Häradsskärs Fyr som vi kan ana långt därborta, på andra går stigen i skogen och genom små byar.

   

Efter rundan är vi svettiga och badsugna så vi lägger loss från bryggan och styr mot viken söder om Bokö där vi först är alldeles allena, men strax får sällskap av en polsk stor stålbåt som först lägger sig vid berget, men senare får för sig att svaja 10 meter från oss- men sååå  liten var ju inte den här viken precis. Ytterligare en båt kommer och lägger sig där lite senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*