HÅSKÖ – LINDÖJA

TIsdag 3 augusti

När vi gjort oss klara på morgonen hade flera båtar redan lämnat både bryggan och viken och eftersom vi aldrig varit iland på Håskö var vi lite nyfikna på hur det ser ut därinne, så vi gick in till bryggan och tog en promenad. Det var en ganska blandad natur på ön och längst i norr fanns ett skogsområde där det varit skogsbrand i april 2019. Vi såg resterna i nerbrunna stubbar….

Tillbaka på bryggan släpper vi förtöjningarna och åker i mycket svag vind mot Arkösund. Vi provar alla olika segel vi har och går först med focken, sen hissar vi coden och till sist spinnakern. Vi behöver handla lite och vill gärna komma fram innan butikerna i Arkö stänger…..

Vi är framme vid 16.30 tiden så vi hinner med både fiskaffären, mataffären och äta glass och prata en stund med kompisarna Johan och Lena som stannat till för att tanka precis när vi kommer med våra matkassar. De ska fortsätta en bit till, för de har bråttom hemåt. Vi åker upp till Lindöja där vi hittar ett litet berg att förtöja vid för natten och avnjuter middagen- räkmacka, medan solen står allt lägre och så småningom går ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*