Kungälv – Göteborg

Tre hinder ligger framför oss idag- Jordfallsbron, Marieholmsbroarna och den nya Hisingsbron alla tre måste man anropa broföraren och beställa öppning för. Jordfallsbron öppnas inte mellan 7 -9 och 16- 18, Marieholmsbroarna har inga speciella öppningstider men däremot är det krångligare vid nya Hisingsbron. I Göteborg har man under ett par år gjort en stor vägombyggnad men tunnel under Göta Älv och ny bredagre bro över till Hisingen, men fast det är så många båtar som kommer till Göteborg är den nya bron bara 12 meter hög. Arbetena i närheten gör att man är restriktiv med att öppna bron, bla öppnas den inte alls om ingen båt har anropat den.

Men den här dagen hade vi tur, den första bron öppnades strax efter nio, den andra så fort jag pratat med broföraren som då jag ringde berättade att det skulle komma ett fartyg söderifrån så Hisingsbron skulle öppnas tidigare och vi fick gärna passa på att smita under då. Vi fick vänta en liten stund, men så slank vi igenom och alldeles strax efter bron ligger Lilla Bommen och vi var framme vid gästhamnen. På vägen hade vi registrerat oss på dockspot för att kunna boka platser när vi kommer till gästhamnar där det kan vara trångt, det var försent att boka plats för dagen, men jag såg på deras hemsida att det fanns lediga platser och vi tog en sån som vi betalade så fort vi lagt till.

Där vi låg var det y-bommar, men på andra sidan bryggan var det moringslinor och mitt över vår plats hade en turistande båt fått in denna moringslina i sin propeller, en man försökte dyka och få bort den, men efter några timmar kom en dykare och hjälpte dem på ett par minuter.

Det var jättevarmt i Göteborg ca 27 gr och så gott som vindstilla, vi satt upp vår skärm för att få skugga när vi väntade på att vårt reservsegel skulle komma med Johannes från Boding Segel. Han tog med sig vårt trasiga segel så snart är det på väg till Stockholm för att lagas.

När Lunchen var avklarat och seglet levererat hade vi ärende till Tele2 butiken som finns i köpcentret Nordstan. Innan vi åkte skaffade vi ett abonnemang till vår router från Hallon, men det har fungerat dåligt och vi ville ha ett vi kunde lita mer på. Köpcentret ligger inte så långt från hamnen och efter en kort promenad gick vi in i paradiset. Vi var inte ett dugg shoppingsugna trots alla skyltningar om REA överallt men det var så skönt att vara där inne i luftkonditioneringen. Vi köpte lite mat och på vägen ut fanns systembolaget och då passade Reidar på att köpa lite öl så vi har dagarna framöver, när han kom ut såg vi att här fanns det något vi inte sett förut – en ölstudio! Där måste du ju gå in och studera sa jag och väntade på en bänk utanför. Det såg ut som att det fanns väldigt mycket olika ölsorter därinne – kanske en ny variant av sk gubbdagis?

Sent på kvällen unnade vi oss en svalare promenad till servicehuset och tog en dusch, sen gick vi en stund utmed kajen och tittade hur det såg ut där och tillbaka i hamnen  kom det in en 57 fot stor Hallberg Rassy i den fullbelagda hamnen. Två stora motorbåtar fick flytta, den fickparkerade sig elegant utmed en brygga och som tur var fick de hjälp med förtöjningen jag har fortfarande inte kommit fram till hur det skulle gå till.

Otroligt vackert kvällsljus i staden i kväll.

2 svar till “Kungälv – Göteborg”

 1. Hej,

  Det är trevligt att läsa om era bravader med glimten i ögat. Det är sannolikt många som känner igen sig med alla de förändringar som behöver göras vid bl.a motorbyte och övriga händelser som inte är givna.
  Har själv monterat en Lombardini KDW 1404 M 35 hk i min Hallberg Rassy 312 mk 2 samt propeller från Autopropp H5.

  Vänligen Lennart Hallgren

  • Det var kul att höra. Gick motorbytet bra? Fick du modifiera mycket runt motor och motorbädd?
   / Reidar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*