Trollhättan – Kungälv

 

Vi hade precis satt oss i sittbrunnen med våra frukostmackor, te och kaffe när en båtgranne lämnade bryggan och bad om slussning – Vi hänger på, sa Reidar det tar nog en timme innan man är nere och då kanske man inte kan slussa på ett bra tag… sagt och gjort, ner med frukosten i pentryt, på med skor, dra in elsladden och kasta loss förtöjningarna i en hast. Det gick på ett par minuter och så kunde vi åka in efter den andra båten och leta efter något att sätta fast linorna i. Det finns ingjutna krokar och lejdare med ganska långa mellanrum och det kan vara lite trixigt dels att nå ner och få fast l linan dels att räkna ut var man gör det bäst. Slussen är djup och man får göra omtag vartefter båten åker nedåt. Men vi  klarade det galant med bra samarbete och en båtshake. Båten vi slussade med i de 4 första slussarna hade lite svårt att få till det först.

När vi var nere i Göta älv blev det många timmars motorgång mot Lilla Edet där den sista slussen är, där fick vi ligga och vänta en stund och sen ytterligare några timmar för motor ner till Kungälv där vi bestämt oss för att ligga för natten.

Vi fick en bra plats på en brygga nedanför Bohus fästning som egentligen är tänkt att vara en väntbrygga vid en bro men man får lägga till för att besöka Kungälv och fästningen och det har vi gjort, för efter att ätit AmeronaPizza tog vi en promenad upp till det lilla torget på andra sidan bron och sen gick vi promenadvägen som går runt fästningsområdet. Det var varmt och svettigt och efter promenaden var det skönt att ta en dusch i sittbrunnen. Det är lite för kallt för oss att bada här med bara 17 grader.

 

I morgon ska vi in till Göteborg och därför har vi planerat lite med broöppningar, det är här som hemma att det är stopptider i rusningstrafik och så har man byggt en ny Hissingsbron som måste ha öppning och så river man den gamla och då har man begränsat öppningstiderna för fritidsbåtar så det gäller att ha koll.

       

Ett svar till “Trollhättan – Kungälv”

  1. Hej på er.
    Blir lite Avis på alla läckra räkmackor och då har ännu inte kommit till Göteborg.
    Fina bilder och text. Fortsatt trevlig tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*