Sjötorp – Spikenviken

Idag hängde vi på låset… ja, vi var först och ensamma om att lägga oss vid bron vid slussen redan några minuter före nio. Vi såg slussvakten gå in i sin lilla brokur, men signalen blinkade ändå rött…. så såg jag att han gick ut på trappan och pratade i sin mobil, och skojade med Reidar om att han nog ringde till någon för att han glömt hur man gör när man ställer bommarna… 😉

Så småningom fick vi alla fall åka in och den unga killen började med att be om ursäkt för att vi fått vänta, det hade varit krångel med bron. Jag småpratade lite med honom och han berättade att han börjat i fredags så han var lite ovan, och han hade lite otur för han behövde byta batterier i sin fjärrkontroll och sen gick inte den sista porten att öppna…. men han var så ung och trevlig, jag önskade honom en trevlig sommar. I den sista slussen fick vi klippa av vår biljett som suttit på pulpit hela resan och lämna in våra kort som låst upp i servicehusen, sen slussade vi ut och åkte ut i den prickade leden och in Vänern och kunde ganska snart hissa våra segel. Och idag har vi vädrat hela segelgarderoben vi började med focken, sen tog vi fram vårt favoritsegel Code 1,an och till sist fick Spinnakern göra jobbet. Vinden var väldigt omväxlande både i styrka och riktning Vänern är en stor sjö och det blev en lång varm dag.

Vid inloppet till leden in till Läckö slott tog vi ner våra segel, vi hade sett ut en vik mitt emot Spikens fiskeläger och där låg redan en liten båt men det finns plats för oss också och när vi pysslat klart med kapell och sådant var det himmelsk skönt att ta ett dopp i den 21 grader varma vattnet. Vi har fin utsikt ut över Vänern och skymtar Kinnekulle långt bort i fjärran. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*