Spikenviken – Vänersborg

 

Vi vaknade tidigt i dag också. Utanför båten låg vattnet som en spegel, väderprognosen spådde mycket svag vind och hot om åska i Vänersborg vid 14 tiden. Vi bestämde oss att komma iväg så fort som möjligt och 7.30 startade vi motorn och drog upp ankaret sen puttrade vi sakta i den smala prickade leden som går genom Ekens skärgård. Allt var så stilla och vackert. När vi kom fram vid Navens fyr hissade vi segel i den svaga NO vinden.

Vi började med Spinnackern och idag gick det mycket bättre, kanske var vindarna mer stabila idag? funderade vi men sedan de vridit både till N, NV och till sist SV gav vi upp och gick vidare först med focken och fick kryssa innan vi sen avslutade  för motor, när vinden mojnat till ca 2 och vi inte tyckte att vi närmade oss målet inom rimlig tid.

Vi kontaktade brovakten, eller broföraren som de kallas här för vi hittade ingenstans någon information om broöppningstider men han sa att han skulle se oss när vi närmade oss och att han också kunde uppskatta om vi verkligen behövde öppning för bron var 17 m ( vår mast ska vara 16,8 enl. specifikationen från Rosättra ). Reidar var lite wild and crayzy när vi kom till bron och provade om vi kom under och det gjorde vi och sen var järnvägsbron redan öppnad.

I gästhamnen fick vi den sista längst med platsen – tänk ändå, när vi åkte tyckte jag att det bara var bökigt att ligga jäms bryggan, nu har jag insett hur bekvämt det oftast är…. kanske kan jag komma över min tveksamhet att ligga utanför andra båtar också när veckorna på västkusten är förbi.

Idag har det varit molnigt, men otroligt varmt så det första vi ville göra idag vara att komma in i duschen. Reidar gick först och när han kom tillbaka fixade vi lite att äta innan det var min tur att fräschas till, men just som vi ätit klart bröt ett stort åsk och regnväder ut och jag fick vänta med uppsnyggningen. Så småningom hade regnet dragit förbi, jag fått vatten på kroppen och vi kunde gå till Ica och handla lite- Jippi den här veckan kostar färskpotatis bara 1,75/ kg fast jordgubbarna har inte blivit billigare efter midsommar som de brukar- de kostade 119 kr/ kg så de fick vara för vår del.

Vi har planerat lite hur vi ska fördela våra kommande veckor och gjort en preliminär liten resplan. Vädret de närmaste dagarna kommer vara ostadigt och en hel del regn här på Västra sidan, vi får försöka anpassa våra dagar efter regn helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*