Töreboda – Hajstorp

Onsdag

Det blev nästan en liggedag i Töreboda. Vi är visst lite lata av oss, det är sällan vi är vakna före halv åtta och då är många i båtarna runt oss på G, kanske är det för att vi är nya pensionärer och inte riktigt insett att vi inte är arbetande människor på semester riktigt ännu, eller så har vi den dygnsrytmen helt enkelt. Vi kanske aldrig blir så där pigga att vi vaknar klockan 6 och bara spritter av energi att ta tag i dagen…. vem vet? Inte är det jag i alla fall…

Jag startade min dag idag med att vid halv tiotiden ta en power walk på 3 km längst med kanalen, över närmaste bro och tillbaka på andra sidan till Törebodabron och tillbaka till båten. Medan jag var borta började Reidar ta tag i att göra om inställningarna till batteriladdaren, han var inte riktigt nöjd med hur det blev när han installerade den där Sterlingprylen som ska reglera batterierna- han var inte riktigt klar  när jag kom tillbaka, nej det hade faktiskt inte alls gått bra så jag fick hjälpa till och hålla reda på stegen i proceduren. Till slut var det klart och vi gick upp till centrum där vi besökte Ica, apoteket och systemet i nämnd ordning, så nu har vi laddat med lite godsaker till midsommarhelgen som är i antågande.

När kylen var fylld gick vi tillbaka till stan för att äta en pizza på en rekommenderad sådant matställe, Amandas. De har en stor uteservering där vi satt oss, men när maten serverades var vi tvungna att gå in för stället fylldes av kråkor som under försiktiga närmanden stirrade ut oss- det var lite otäckt för de var hur många som helst så vi tog våra tallrikar, glas och bestick och rusade in…

Tillbaka i båten började vi fundera på hur vi skulle fördriva resten av dagen och kom fram till att vi ville fortsätta till nästa sluss i Hajtorp, så vi lossade förtöjningarna, vände båten och puttrade iväg- det var inte lång väg och vi behövde bara passera två broar så hela resan tog inte ens en halvtimma. I Hajstorp låg bara en liten motorbåt så vi hade gott om plats att välja på och eftersom klockan närmade sig fem var det nog liten risk att det skulle komma flera. Hajstorp är inget stor ställe, här är i stort sätt bara två dubbelslussar, ett litet café där vi tog lite fika och glass och ett kafé som var stängt. Fåglarna kvittrar annars är här alldeles tyst. Och så var tvättstugan ledig, så jag slängde in våra smutsiga kläder och som alltid när jag är ute och provar andra tvättmöjligheter undrar jag: Hur lång tid kan en kulörtvätt ta, egentligen?

2 svar till “Töreboda – Hajstorp”

  1. Kul att följa er genom GK. Skit med förseglet hoppas det ordnar sig. Har ni stängt ner Ais? Sökte men fick inget napp. /uffe

    • I går firade vi midsommar och då var den av. Annars är det MarineTrafic som krånglar. På sidan här finns en karta. Klicka i ”fyrkanten” så kan du se var vi åkt hittills. /R

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*