Runt Orust

måndag

De prognoser vi läst tyder på lite blåsigare väder på tisdag och även dagar längre fram. Det och lite annat gör att vi väljer att ta en sväng inåt kusten, runt Orust och Tjörn. Vi hittar en hamn på SO sidan av Orust, Svanevik, som vi tänker besöka. Vägen dit blir in förbi Ellös. Där försökte vi tanka men det var så blåsigt så vi väntar till Henån. Vidare via Malö Strömmar och Björnsund.

Farten genom vattnet var 5,4kn med vinden i ryggen men över grund endast 3,6 där det strömmade som mest.

Uddevallabron 2019. Foto: Johan Rosén, Wikipedia

Vi passerade flera orter med kända varv, Hallberg Rassy i Ellös, Bröderna Martinssons i Henån och även Vindövarvet. Efter Björnsund rullade vi ut focken och senare hissade vi även revad stor. NO om Orust fanns en del musselodlingar och upp emot Uddevalla såg vi den stora Uddevallabron

Vi kryssade vidare förbi Ljungskile och ner till Svanesund. Bokat hade Ewa gjort via hamnkaptenen men det var inte så stort tryck på platserna här inne. Priset var även hälften mot Marstrand och Gullholmen. Jag läste på nätet att i samband med kappseglingar i Marstrand så dubblas priserna. Alltså närmare 1.000:-/natt

I lite begynnande regn så lade vi till mellan ett par Y-bommar i båtklubben/marinan. Middag under tältet i sittbrunnen blev en otroligt god laxbit inhandlad hos fiskaren på Gullholmen

 

Kvällen tillbringar vi i kajutan. Jag med Gotland Runt klipp i iPaden och Ewa kollar nyheter på TV;n.

I morgon städ-dag 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*