25 – 26 juni Murkö – Timmerviken, Järflotta – Nynäshamn – Lacka

Söndag

  Startade i svag N vid Oaxen, som vid Fifong vände till S-SE 4-6 och vi fick en trevlig kryss ner mot Landsort där vi gick in i leden norr om landsort och mot Järflotta. Vid vikarna runt Järflotta finns många fina badklippor som vid fint väder brukar vara upptagna av badgäster, så också den här dagen och inte undra på det det är över 22 grader i vattnet. Det blev några dopp för oss också förstås och på kvällen satt jag uppe länge i sittbrunnen och lyssnade på fågelkvittret i skogen och fiskarna som nappade efter luft.

Inte så många andra båtar i Trosa – Landsorts leden i dag

Måndag

Måndag morgon och vi tog vägen genom Dragets kanal, inga möten av andra båtar men på andra sidan mötte vi en arbetsbåt som avlyste kanal för båttrafik och parkerade sig där för att göra något arbete. Alldeles efter kom två stora motorbåtar som fick vända, men vilken tur vi hade som hunnit igenom så  precis. Efter kanalen är den en smal utprickat led ut till Gårdsfjärden, där man tar norrut för att komma till Nynäshamn. Där brukar vi bunkra men det behöver vi inte i år men vi hade bestämt att göra några småinköp när vi ändå var där och äta räkmacka på rökeriet till lunch. det var lite trixigt att lägga till, trots y-bom på grund av sydvinden men till slut gick det bra och vi kunde göra det vi tänkt. Fylla vatten, bli av med sopor, handla och äta lunch. När jag kom tillbaka från ärenden i stan hade vi fått sällskap av Lasse Larsson och vid en annan brygga fanns två andra Linjettbåtar Johan och Lena och Rainer och Garnet som varit ute i skärgården tillsammans några dagar. Vi berättade att vi tänkte oss till Lacka, där jag aldrig varit så tyckte Johan att de också kunde komma dit eftersom det började bli sent på dagen.

Så dagen slutade med att jag fick komma till Lacka där en äldre herre hjälpte mig iland på bryggan, och att våra linjettkompisar droppande in en efter en. och så dök ytterligare en bekant upp så vi var ett gäng som umgicks under trevliga former på kvällen. Vi var så mätta efter den där räkmackelunchen så vi orkade knappt dela på en ask jordgubbar med grädde, kanske lite dyra men billigare än i midsomras som vanligt, men de var fina goa gubbar från Öland då de var värda pengarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*