Bords-höjare

lördag

Jag har alltid tyckt att bordet i salongen är lite för lågt. Det kunde vara några centimeter högre. Bordet sitter på två rör som går ner i kölsvinet där två hylsor är fastplastade.

Längre rör är ju det enklaste. Jag har rör men det räcker endast till ett ben.

Jag tillverkar i stället två förlängningshylsor. Jag utgår från en fyrkantig fururegel. Eftersom jag inte har någon svarv så hyvlar jag denna bit kant för kant tills den tillslut är 8-kantig- Därefter slipar jag den så den nästan är rund. Jag avslutar med lite glasfiber och plast som sedan slipas en gång till till presspassning i röret.

Sedan sågar jag av röret till två stycken 75mm långa bitar och träbiten blir två stycken ca 150mm långa bitar.

Jag fäster träbiten i röret med två små försänkta plåtskruvar. Nu kan jag stoppa ner de två förläggarna i befintliga rör och sedan på med bordet. 75mm vart för högt och bitarna kapas så att röret blir 45mm vilket visade sig bra.

Jag gör två förlägnare till, åt min seglarkompis med Linjett 35 Andrina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*