Midsommar på Slottet

torsdag

Vi avseglar i hygglig tid för midsommarfirande på ”vårt” slott. Jag är numera medlem i föreningen ”Mälsåkers Framtid” som ansvarar för besöksservice och ordnar med utställningar. Så därför skojar jag om att det är ”vårt slott”.

Där har man sedan flera år också ordnat med midsommarfirande i gammal traditionell stil med dans runt midsommarstång och musikanter.

Vid framkomst så blåser det in lite vid bryggan så vi svajankrar under natten.


 

Midsommarafton

Vi går in till bryggan efter frukost och vid lunchtid så ordnar Ewa en fin Sill-lunch. Besökare har börjat anlända och jag tror att kl 13 är officiell starttid. En arbetskollega tillika min förra chef dyker upp och hälsas välkommen ombord. Han får provsmaka vårt (Ewas) egengjorda midsommarsnapps. Med smak av citron och dill. Den vart godkänd.

Det kommer in fler båtar efterhand och vi får en maxi bredvid oss med två äldre par. Senare på kvällen funderar vi på om de verkligen har något ankare i. Vi kan inte se någon ankarlina. Hmmm…

Midsommarfirandet blir trevligt.

Våra båtgrannar gör sig klara för avfärd då kaptenen plötsligt säger: ”I dag hände något märkligt. För första gången glömde jag att lägga i ankaret…” Han hade två ankare bak. Ett alldeles nytt elektriskt ankarspel och ett till med lina som hängde på aktern. Så kan det gå…

Till kvällen går vi ut för att svajankra igen då vinden tilltagit. Ewa föreslår ett lugnare ställe och vi gör en kort förflyttning till Herrestaviken. Som egentligen heter ”Gunnviks-viken”. Men det säger ingen!


Midsommardagen

Soligt och fint och vi seglar till vår klubbvik i Norrsundet där vi träffar fler klubbkompisar. Det blir gemensam fika på bryggan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*