Vadstena – Karlsborg

måndag

Sitter i vårt tält och tittar på båtar som passerar eller lägger till i närheten och lyssnar på hur regnet smattrar på tälttaket. Men nu ser det ut som att längs bryggorna på båda sidorna om kanalen är fullbelagda för vår vän Shalom-båten tar upp ganska mycket av kajen mitt emot…. så vi får se fram emot lite  kvällsunderhållning i kväll också.

När vi lämnade Vadstena hissade vi segel för första gången på många dagar för att kryssa hit. Det gick ganska bra i den svaga vinden i början, men efter någon timme blev det bleke och för att vi skulle komma hit någongång idag startade vi motorn och tajmade broöppningen 12.30 precis. Vi hann fram, lägga till och skulle just börja äta lunch när det började regna… så nu väntar vi på att det ska upphöra innan vi går ut och utforskar Karlshamn. På vår förra kanalresa regnade det också och vi kom hit ganska sent den gången, så vi satt bara fast Cavella i bryggan och gick och la oss-( ja, jag minns det så i alla fall…kanske skulle man ta och kolla i Cavellas bloggbok – Karlsborg och se hur det var )

Lite slappande i salong och ute i tältet, sen lagade Reidar middag: Råstekt potatis och Oxfilé- det var en riktigt god festmåltid

Sångarna på Shalom fick det motigt och efter en halvtimma gav de upp, de hade de stått ute i ösregnet och försökt höras.

När det slutat regna tog vi en promenad och en dusch och bestämde oss för att försöka komma iväg tidigt i morgon och äta frukost på vägen upp till slussen i Forsvik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*